úterý 27. srpna 2013

Chilli con carne {snadno a rychle}



Myslím, že v dnešní době plno z vás už ví, kdo je Nigella Lawson. Její pořad jsem už jako malá sledovala a vždy slintala nad tím, jaké dobroty vaří. Přála jsem si jí domu, aby mi vařila. Její recepty vždy byly poctivé a ničím nešizené. Nebojí se používat polotovary, ale vždy jen ty nejlepší. Teď si někteří z vás řeknou: „Fuj, polotovary.“ Ale! Nejsou polotovary, jako polotovary. Samozřejmě nevaří polévky a těstoviny z pytlíku, ale používá hotové noky, rajčatové omáčky a dokonce i hotové palačinky, ale ty jsem tady u nás ani neviděla. Spíše mě nenapadlo je hledat. Zrovna palačinky bych si raději udělala sama. 

čtvrtek 1. srpna 2013

Sweet Chilli Chicken {upatlané kuře}




Dokonalé žrádýlko jak do trouby, tak na gril. Mám odzkoušenou troubu a na gril se teprve chystám. Už jen když píšu, tak se mi sbíhají sliny, když si vzpomenu na tu dokonalou chuť. Na masíčko, které úplně odpadalo od kosti. Mmmm MŇAM!

{ovocné knedlíky} Meruňkové knedlíky z odpalovaného těsta


Meruňkoví knedlíci =D

To je tak, když v krámě není droždí a poslední tvaroh. Kynuté knedlíky dělat nelze, tvarohové taky ne, protože by pak nebylo nic ke knedlíkům. Při vyslovení "odpalované těsto" si představím věnečky, větrníky a hlavně záludné pečení v troubě, kterou raději neotvírat. Vařit odpalované těsto by mě v skutku nenapadlo. Měla jsem obavy, co z toho vznikne, ale světe div se: JE TO DOBRÝ! S těstem se krásně pracuje a dobře se do něj ovoce zabaluje. Trošku jsem se lekla při přípravě, kdy jsem měla zapracován i třetí žloutek a těstu se moc nechtělo držet při sobě. Trocha mlíčka vše vyřešila Je pravda, že je s těstem trošku piplání a příprav, ale za výsledek to stojí.