neděle 29. září 2013

PASTEL de TRES LECHES or THREE MILK CAKE - Výzva The Daring Bakers September 2013




Jelikož jsem se vzdala srpnové výzvy, tak jsem se té záříjové chytla hned v prvním týdnu po uveřejnění receptu. Jako vždy, tak i u této výzvy mě provázel strach z finálního výsledku, nechápala jsem, jak mohou ty dvě části toho korpusu spolknout takové množství té mléčné tekutiny. Když se mi tedy povedlo, tam mléko dostat tak, že nikde nic nevytékalo, tak jsem se zhrozila, že netuším, jak manipulovat alespoň s jednou částí korpusu, protože při sebemenším pohybu by se to okamžitě rozpadlo na milion kousků. I zde platí, že: ,,Kdo si počká, ten se dočká!" A platí to opravdu více než kde jinde. Korpusy jsem teda dala přes noc spinkat do ledničky a druhý den už se s nimi pracovalo o poznání lépe.

pátek 27. září 2013

Bramborová polévka s čerstvými hříbky




Když jsme s našima vyrazili do lesa, tak jsem hned věděla, že prostě potřebuju bramboračku. Dostala jsem na ní, tak neskutečnou chuť, že mě od ní nemohlo nic odradit. Dřív jsem ji moc ráda neměla, a ve škole už vůbec ne, protože do ní vždy narvali mraženou zeleninu z pytlíku a pak mi tam plavala celá růžička kapusty (která je mimochodem jedna na celý pytlík, ale vždy jsem ji vychytala já) a další divný věci, který se mi v bramboračce opravdu nelíbí. Samozřejmě si člověk vše uvaříme nejlépe podle sebe. Pokud vám v mé bramboračce něco chybí nebo něco přebejvá, tak buď přidejte nebo uberte. Každému dle jeho chuti.

Vepřový guláš s játry a bramborovými plackami




Typicky český guláš netypicky s bramborovými plackami. Dlouho se chystám na typický hovězí guláš, ale nakonec jsme zase skončila u vepřového, protože jsem prostě potřebovala, aby se to povedlo. I když po nějaké době vaření jsem zjistila, proč maso bylo tento týden ve slevě, protože bylo snad ze stoletého prasete a šíleně tuhé. Proto ho i dále v receptu krájím na ještě menší kousky a nenechávám ho na velké kostky, jak jsem původně chtěla. Ale určitě pokud máte maso krásně měkké, tak si ho nechte na velké kostky. Mým dalším cílem je pravý Karlovarský guláš, ale zatím tedy hurá na tenhle.

Svačina či snídaně



Nástup zpět do školy pro mě byl velmi těžký co se jídla týče. Byla jsem zvyklá se ráno hýčkat velkými a dobrými snídaněmi a teď? Teď ráno vstanu, rychle se obléknu, přečísnu zuby, vypiju čaj a už frčím do školy. V autě pojídám gumové žížaly Haribo a pořádně snídám tedy až ve škole. Už po těch pár dnech jsem byla bez energie. Rozhodla jsem se tedy ráno věnovat těch 5 minut natrhání malin a zamíchání snídaňo-svačiny. Jo přiznávám, udělala jsem to poprvé až dneska, ale uvidíme. =D Musím si to ovoce užít, dokud ještě stále je. Běhání po ránu v mokré trávě na zahradě Vás i dokonale probudí. Mou nejoblíbenější svačinou se tedy prozatím stává Bílý jogurt s tím nejlepším.