pátek 16. října 2015

1950? Vintage? Retro? aneb náš SVATEBNÍ ŠATNÍK

Krásný páteční podvečer.
Jak jsem předeslala v minulém článku, tak dnes nahlédneme pod sukni našim svatebním šatům. V případě mých šatů to můžeme vzít doslova, protože spodnička bude mít velmi výraznou barvu. Ta byla tou, která to všechno rozhodla, ta mě přesvědčila mít krátké šaty. Vzhledem k místu našeho obřadu jsou krátké šaty i velmi praktické. Méně praktické asi bude to, že svatba je v půlce května a teploty asi nebudou nejvyšší. 
U mého milovaného bylo jasné, že nebude mít klasické kalhoty, ani oblek. Místo toho se nám zamlouvají kšandy, motýlek, košile, možná vestička a kalhoty manšestrového typu nebo prostě nějaké béžové, hnědé či šedivé. Hooodně dlouho jsem byla proti čapce na hlavě, ale když on na mě dělal pořád oči, tak jsem mu ji odsouhlasila. Jediné, co nemáme domyšlené, tak jsou boty.

Dulči šaty

Na každém obrázku je kousek mých budoucích šatů. Pak je nějaká šikovná švadlenka bude muset poskládat dohromady.

Ano, krajku jsem si tam propašovala a na šatech bude!

Krajka <3


Krajka! Šaty budou mít horní vrstvu krajkovou. Rukávy budou buď 3/4 nebo klasicky dlouhé. Délka šatů těsně nad kolena. I když v délce do půlky lýtek by bylo větší teplo, ale k mému malému vzrůstu tato délka vůbec nejde.


TA SPODNIČKA!

Barevná spodnička. Konkrétně červená - BUDE! Klasická rudá barva, stejně jako bude barva mých rtů a bot. Fotek mám nespočet, ale tyto nejvíce vystihují to, co od šatů očekávám. Áčkový střih, barevná spodnička, krajkový vršek.

Kubika "oblek"

Zalíbila se nám kombinace kšand přes vestičku.



Takto vypadá naše představa o "obleku" ženicha. A má tam i tu svojí čepičku. =) Nejvíce se nám zamlouvá první fotka. Abychom k sobě ladili, tak motýlek bude v červené barvě.

Neskutečně se těším, až uvidíme nějaké pokroky při nakupování. Samozřejmě, že výsledek jako takový bude znám až přímo v den D!


středa 14. října 2015

{pečený} Králík na másle s rozmarýnem a šťouchané brambory s červeným zelím



Je mi jedno, jestli má někdo pořád králíka a zda už to i jejich Pinďovi leze krkem. Já bych králíkem ihned nahradila kuře, kdyby to nebylo tak nedostatkové zboží. Kdo byl někdy nucen kupovat králíka v supermarketu, tak ví, že je dosti drahý a na těchto pultech většinou i (odpusťte mi tento výraz) nedomrdlý.

úterý 13. října 2015

COŽE?! Už jen 7 měsíců?

Moji milí čtenáři,
dnes je to přesně 7 měsíců do naší vysněné svatby. Vždy jsem si plánovala, jak budu postupně všechno zařizovat a že nechápu, jak mohou všichni šílet na poslední chvíli. Teď? Teď už to chápu! Jediné, co máme doma, tak jsou papírová brčka. Vymyšlené to však máme celkem obstojně. Naše svatba se bude ubírat směrem do minulosti, konkrétně do 50. let.
Ani jako malá holčička jsem netoužila po obřích "dortíkových" šatech. Naopak. Mé vysněné šaty měly být splývavé, celé pokryté krajkou s dlouhými krajkovými rukávy. Plno šatů tohoto typu jsem viděla a myslela jsem, že je to ono. Ale znáte to, všechny plány jsou většinou úplně jinak. To je tak, když narazíte na pana dokonalého, požádá vás, zda si ho vezmete a už DOOPRAVDY začnete plánovat svatbu.

Pověry??? 
Svatbu máme v KVĚTNU, v PÁTEK a ještě k tomu 13.
Posuďte sami, jak věříme pověrám.

Upnuté společenské oblečení a podpatky?
NE! Kvalitní outdoorová obuv a pohodlné oblečení .

Tradiční oběd - svíčková nebo selský talíř? 
NE! Čuník na rožni, raut a celková samoobsluha.

Obřad na radnici nebo na zámku?
NE! Ve skalách! A co když bude pršet? Tak existují deštníky!

Od začátku bylo jasné, že naše svatba nebude tradiční. I ty šaty se změnily!

Tímto vás zvu k novým článkům na téma svatba. Provedu vás naší cestou za dnem D, která jistě bude ještě plná slastí i strastí!
V příštím článku si posvítíme na to naše padesátkové oblečení, kterému nebude chybět naše ulítlost a hravost.