/*-------- Pinterest-------*/

Bramborák 2.0 {pečený v troubě}

  • pondělí, března 20, 2017
  • By Vendula Laštovková
  • 0 Comments

Dnes pro vás mám takový bramborákový upgrade. Zapomeňte na smažení v pánvi, milion spotřebovaných kuchyňských utěrek a bolavé nohy od stání u plotny. Nejen, že si dnes upečeme bramboráky (spíše bramborák) v troubě, ale navíc přihodíme jablko, PDP a další méně známé ingredience. Tedy, jasně, že to jsou známé ingredience, ale málokdo je používá právě do bramboráku. Dále jsem z bramboráku odstranila vejce, ta raději použiji někde jinde.

Jak už tomu bývá, tak nejlepší jídla vznikají díky improvizaci. A tohle všechno vzniklo díky tomu, že doma došla vajíčka. Znovu se mi osvědčilo, že všechno zlé je k něčemu dobré. =)




Ingredience:

1kg brambor
1 jablko
6 stroužků česneku
(samozřejmě můžete méně i více)
200ml mléka
100g sýra Gouda
1PL cibulové marmelády
(nebo 1 cibule, ale u nás zrovna došla)
2-3 lž sůl
1lž pepř
3PL majoránka
1lž mletý kmín
4PL hladká mouka
4PL strouhanka
1/2lž PDP


Postup:


1. Brambory oloupeme a nastrouháme. Strouhám dle toho, jak mám náladu. Někdy jen na jemno někdy půl na půl.

2. Z brambor slijeme vodu, kterou pustily, přistrouháme oloupané jablko a zalijeme mlékem.

3. Dále přistrouháme sýr, lžíci cibulové marmelády a přidáme všechno koření - sůl, pepř, kmín a majoránku.

4. Celou směs zahustíme moukou a strouhankou (1:1), do které vmícháme PDP.

5. Těsto necháme chvilku uležet a případně dohustíme.

6. Koláčovou formu nebo plech vymažeme máslem a rozprostřeme bramborákovou směs.

Pečeme na 180°C dozlatova. Délka pečení hodně závisí na velikosti formy a tím tedy na tloušťce těsta.

You Might Also Like

0 nejvíc nejlepších komentářů

Děkuji za váš komentář <3