Bílá, bílá, bílá, bílááá, komu by se nelíbilááá :) Poslední dobou nějak podléhám receptům s bílou čokoládou, ale vůbec mi to nějak nevadí. Mé mozkové závity jedou naplno, co se týče vymýšlení a upravování receptů. Hlavně mám teď náladu zkoušet nové věci a chutě. Jediné komu se to nelíbí, tak by mohla být váha, kdybychom doma nějakou měli. Žádné námitky tedy nejsou a další hříšná věc je na světě.
Ingredience:
Ingredience:
225 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
175 g cukru krupice
250ml smetany ke šlehání
115 g másla pokojové teploty
100 g bílé čokolády
3 šťastná vejce
špetka soli
Postup:
1. Smetanu dáme do rendlíčku a za stálého míchání přivedeme k varu.
2. Odstavíme z plotny a vmícháme na kousky nakrájenou bílou čokoládu, mícháme do rozpuštění.
3. Máslo pokojové ploty vyšleháme s cukrem do pěny a poté po jednom zašleháváme vejce. To znamená, že každé vejce nejdřív zcela zašleháme, než přidáme další.
4. Mouku smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli.
5. Do máslové pěny vmícháme smetany s čokoládou.
6. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva a rozdělíme do 2 dortových forem o průměru 20 cm.
7. Dort pečeme ve vyhřáté troubě na 165°C (horní a dolní ohřev) cca 50 minut. Zda máme korpus upečený poznáme zapíchnutím dřevěné špejle doprostřed korpus. Pokud vytáhneme špejli suchou, tak máme hotovo.