neděle 15. července 2012

Mascarpone krém

Náhoda s náhodou se sešli a já objevila v regálu jednoho malého krámku Mascarpone jenom za 37Kč. Všude jinde u nás totiž stojí od 60Kč výš =(.


Pravdou už dávno není Mascarpone sehnatelné pouze za 60Kč a více. V Lidlu se už běžně prodává za 37Kč a v akci ho lze ukořistit ještě levněji. Krémy s mascarpone mám velmi ráda, protože jim dodává svou sametovou lehkost a jemnost. 

Ingredience:


1 Mascarpone (250g)
1 Smetana ke šlehání (250ml)
cukr dle chuti

Postup:


1. Smetanu vyšleháme do husté šlehačky, která drží tvar.

2. Mascarpone prošleháme s cukrem podle chuti.

3. Šlehačku ručně vmícháme do Mascarpone a dáme chladit do ledničky.

Jak je to s potahovkou?
Tento krém není vhodný pod potahovací hmotu. Dort s ním lze naplnit, ale mantinely udělat z vhodného krému pod potahovací hmotu.

Tvarované dorty s tímto krémem, ano či ne?
Ano i ne. U tohoto krému nemůžete počítat se ztuhnutím jako u pudinkového nebo máslového a proto následné ořezávání do požadovaného tvaru může být komplikované. Pokud i přesto chcete tento krém používat na tvarovaných dortů, tak nejdříve prořezejte samotné korpusy a teprve poté plňte krémem.