Ingredience:
citronový sirup
(na toto množství krému jsem použila cca 1/2 dávky, ale přidávejte po lžících a ochutnávejte)
750 g mascarpone
500 ml smetany ke šlehání
cukr dle chuti
Postup:
1. Všechny ingredience vyšleháme společně do hladkého krému. Cukr a citronový sirup přidáváme dle vlastní chuti, dokud nejsme s výsledkem spokojeni.
Jak je to s potahovkou?
Tento krém není vhodný pod potahovací hmotu. Dort s ním lze naplnit, ale mantinely udělat z vhodného krému pod potahovací hmotu.
Tvarované dorty s tímto krémem, ano či ne?
Ano i ne. U tohoto krému nemůžete počítat se ztuhnutím jako u pudinkového nebo máslového a proto následné ořezávání do požadovaného tvaru může být komplikované. Pokud i přesto chcete tento krém používat na tvarovaných dortů, tak nejdříve prořezejte samotné korpusy a teprve poté plňte krémem.