sobota 12. července 2014

{svěží} Citronový krém s mascarpone

Osvěžující krém přímo volá po letních dortech plných ovoce. Svěží, lehký, výborný. Ale samozřejmě jej lze použít i bez toho ovoce, například ve spojení s čokoládovým korpusem s pomerančem.


Ingredience: 


citronový sirup
(na toto množství krému jsem použila cca 1/2 dávky, ale přidávejte po lžících a ochutnávejte) 
750 g mascarpone 
500 ml smetany ke šlehání 
cukr dle chuti

Postup:


1. Všechny ingredience vyšleháme společně do hladkého krému. Cukr a citronový sirup přidáváme dle vlastní chuti, dokud nejsme s výsledkem spokojeni.

Jak je to s potahovkou?
Tento krém není vhodný pod potahovací hmotu. Dort s ním lze naplnit, ale mantinely udělat z vhodného krému pod potahovací hmotu.

Tvarované dorty s tímto krémem, ano či ne?
Ano i ne. U tohoto krému nemůžete počítat se ztuhnutím jako u pudinkového nebo máslového a proto následné ořezávání do požadovaného tvaru může být komplikované. Pokud i přesto chcete tento krém používat na tvarovaných dortů, tak nejdříve prořezejte samotné korpusy a teprve poté plňte krémem.