Klasický pudinkový krém zná každý, ale přimíchejte do něj svou oblíbenou čokoládu a hned dodáte krému jiný rozměr.
Ingredience:
2 vanilkové pudinky
1/2l mléka (500ml)
1 máslo (250g)
1 - 2 čokolády Lindt (100g - 200g)
(využijte bohatou nabídku ochucených hořkých čokolád od Lindt, krém to povznese na vyšší úroveň)
(využijte bohatou nabídku ochucených hořkých čokolád od Lindt, krém to povznese na vyšší úroveň)
cukr dle chuti (cca 150g)
Postup:
1. Uvaříme si pudink dle návodu, ale pouze v 500 ml mléka.
2. Čokoládu nakrájíme na malé kousky.
3. Do horkého pudinku zamícháme kousky čokolády, mícháme do rozpuštění a necháme pudink zchladnout.
4. Máslo si vyndáme z ledničky, aby se dostalo na pokojovou teplotu.
5. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a po lžicích zašleháváme zchladlý pudink.
Jakou použít čokoládu?
To je pouze na vaši chuti - bílá, mléčná či hořká. Použít můžeme i různé čokoládové tyčinky - Kofila, Kaštany, Milena. Já osobně mám nejraději z hořké čokolády.
Jak je to s potahovkou?
Tento krém je vhodný pod potahovací hmotu. Lze ho použít i v kombinaci s ostatními krémy, kterým tímto pudinkovým krémem vytvoříme mantinely mezi potahovkou.
Tvarované dorty s tímto krémem, ano či ne?
Ano. Tento krém je vhodný pro tvarované dorty.