Někteří pravému marcipánu neholdují, protože je na ně údajně moc hořký. Proto je tu příjemnou variantou tzv. Mléčný marcipán. Proč mléčný? Protože místo mandlí se zde používá sušené mléko.
Ingredience:
250g moučkového cukru
125g sušeného mléka
1PL glukózového sirupu
2lž mandlového aroma
cca 3PL teplé vody
Z tohoto množství je necelých 450g marcipánu.
Potup:
1. Cukr a sušené mléko si vysypeme na vál.
2. Přidáme glukózový sirup, dvě lžíce vody a mandlové aroma.
3. Začneme rukama propracovávat. Hmota by měla mít konzistenci plastelíny. Pokud je moc tuhá, tak si namáčíme ruce ve vodě a propracováváme. Pokud je moc tekutá, přidáme sušené mléko.
Toutu hmotou se dá potahovat i se z ní dají tvarovat figurky.