sobota 1. června 2013

Mléčný marcipán

Někteří pravému marcipánu neholdují, protože je na ně údajně moc hořký. Proto je tu příjemnou variantou tzv. Mléčný marcipán. Proč mléčný? Protože místo mandlí se zde používá sušené mléko.

Ingredience:



250g moučkového cukru

125g sušeného mléka
1PL glukózového sirupu
2lž mandlového aroma
cca 3PL teplé vody


Z tohoto množství je necelých 450g marcipánu.


Potup:



1. Cukr a sušené mléko si vysypeme na vál.





2. Přidáme glukózový sirup, dvě lžíce vody a mandlové aroma.



3. Začneme rukama propracovávat. Hmota by měla mít konzistenci plastelíny. Pokud je moc tuhá, tak si namáčíme ruce ve vodě a propracováváme. Pokud je moc tekutá, přidáme sušené mléko.




Toutu hmotou se dá potahovat i se z ní dají tvarovat figurky.