Velikonoce se blíží a já se rozhodla začít zásobovat nějakou tou velikonoční inspirací. Samozřejmě, že tento recept se dá použít při jakékoliv jiné příležitosti.
Nejdříve jsem chtěla dělat cupcakes, ale forma byla obsazena a mě se nechtělo čekat, tak jsem se konečně rozhodla využít mé nové formičky na tartaletky. Kokos a jahody jsou dokonalou kombinací a jelikož v podobném duchu měl být budoucí dort pro mého milovaného, ale už tuhle kombinaci ochutnal, tak mám alespoň možnost mu naservírovat něco jiného.
Nejdříve jsem chtěla dělat cupcakes, ale forma byla obsazena a mě se nechtělo čekat, tak jsem se konečně rozhodla využít mé nové formičky na tartaletky. Kokos a jahody jsou dokonalou kombinací a jelikož v podobném duchu měl být budoucí dort pro mého milovaného, ale už tuhle kombinaci ochutnal, tak mám alespoň možnost mu naservírovat něco jiného.
Ingredience na 4 koláčky:
1/2 dávka kokosového korpusu
+ 4PL pokrájených jahod
Krém:
cca 60g (čtvrtka kostky) změklého másla
1 jahodový pudink
350 ml mléka
cukr dle chuti
Na dozdobení:
pokrájené jahody
čokoládová vajíčka
Postup:
Začínáme s těstem.
1. Připravíme si těsto na korpus dle návodu, promícháme s nakrájenými jahodami.
2. Těstem naplníme 4 formičky na tartaletky nebo 6 - 8 muffinových formiček.
3. Pečeme na 180°C dozlatova, testujeme špejlí.
Korpus se peče a připravíme krém.
1. Pudink připravíme dle návodu, akorát místo 0,5l použijeme jen 350ml mléka.
2. Pudink necháme vychladnout.
3. Vychladlý pudink prošleháme a po kouskách zašleháváme změklé máslo, podle chuti dosladíme.
Kompletujeme "hnízda".
1. Korpus z formiček nevyndaváme, ale bude se vyjídat lžičkou.
2. Vychladlý korpus celý tence pomažeme krémem a zdobičkou vytvoříme kolem "hnízdečko" pro vajíčka.
3. Na okraje hnízda poklademe pokrájené jahody a do středu vložíme čokoládová vajíčka.
Záleží na víš, jak moc si dezert velikonočně nazdobíte nebo zda nebude velikonoční vůbec. Každopádně je to dobré. =)