pátek 11. dubna 2014

{neskutečný} Pistáciový krém s bílou čokoládou a mascarpone

Krém vymyšlený "na počest" mého drahého. :D Je takovou mou múzou, mou inspirací a hlavně taky tak trochu pokusným králíkem. Já mám osobně bílou čokoládu moc ráda a proto kdekoliv se vyskytuje, tak mi to přijde prostě skvělý. :D Samozřejmě, že krém lze měnit použitými čokoládami a pudinkem, ale o tom až někdy příště. Tentokrát je královnou pódia bílá čokoláda a její doprovod pistáciový pudink a tak to i zůstane.

Ingredience na dort o průměru 24cm:


2 bílé čokoláda (200g)
2 pistáciové pudinky
500ml mléka
2 mascarpone (250g)
cukr dle chuti cca 200g

Postup:


1. Oba pistáciové pudinky uvaříme dle návodu, ale pouze v 500ml mléka.

2. Do hustého, uvařeného, horkého pudinku (odstaveného z plotýnky) přidáme nalámanou bílou čokoládu a rozmícháme (čokoláda se rozpustí).

3. Pudink necháme vychladnout.

4. Mascarpone prošleháme s cukrem.

5. Pudink s čokoládou prošleháme a postupně za stálého šlehání přidáváme k mascarpone.

Krém je báječný, pikantní po čokoládě a jemný po mascarpone.

Jak je to s potahovkou?
Tento krém není vhodný pod potahovací hmotu. Dort s ním lze naplnit, ale mantinely udělat z vhodného krému pod potahovací hmotu.

Tvarované dorty s tímto krémem, ano či ne?
Ano i ne. U tohoto krému nemůžete počítat se ztuhnutím jako u pudinkového nebo máslového a proto následné ořezávání do požadovaného tvaru může být komplikované. Pokud i přesto chcete tento krém používat na tvarovaných dortů, tak nejdříve prořezejte samotné korpusy a teprve poté plňte krémem.