pondělí 27. května 2013

Canneloni plněné Boloňskou omáčkou


Původně měly být lasagne, ale když jsem v regálu zahlédla konečně canneloni, tak bylo jasno. Vše zůstalo podle plánu jen se změnila těstovina. Já vím, pro většinu z Vás to asi není taková událost, ale u nás jsem vídala Canneloni jen v Penny, kam chodíme jednou za Uherák. Štvalo mě, že tu máme plno větších krámů a nebyly v nich Canneloni, ale Kaufland se umoudřil a pořídil pár balení do svých zásob pro mé potěšení. =D



Ingredience:


14 těstovin canneloni
400g mletého masa
1 plechovka konzervovaných krájených rajčat
100ml rajčatového pyré
11/2dcl červeného vína
5 lístků čerstvé bazalky
1 střední cibule
2 stroužky česneku
sůl, cukr
olej
bešamel na 2 porce


Postup:



1. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do zlatova. Přidáme rozdrcený česnek  (na stroužek česneku položíme nůž bokem a bouchneme do něj dlaní) a krátce orestujeme. 




2. Vzápětí přidáme maso a pořádně "rozklofeme" vařečkou, abychom měli co nejmenší kousíčky, osolíme a opepříme.




3. Maso necháme orestovat ze všech stran do hněda a přilijeme červené víno. Plotýnku stáhneme na 4ku, přiklopíme pokličkou a necháme víno vyvařit, aby se vypařil alkohol.





4. Když je víno vyvařené přidáme rajčata, pyré a lístky bazalky. Plotýnku stáhneme na 3ku a necháme zhoustnout do požadované konzistence.




5. Hotovu omáčku dochutíme solí a pepřem (popřípadě cukrem), necháme vychladnout a zatím si připravíme bešamel.



6. Vezmeme si pekáč a na jeho dno rozprostřeme pár lžic boloňské omáčky a několik lžic bešamelu



7. Canneloni si z jedné strany ucpeme a naplníme omáčkou s masem. Poté canneloni klademe jednu vedle druhé na pekáč.



8. Nakonec zalijeme zbytkem omáčky a bešamel. Ujistěte se, že jsou všechny canneloni řádně pokryty jinak by při pečení těstovina hodně ztvrdla. Pečeme do změknutí těstovin a zhnědnutí bešamelu.