pondělí 15. července 2013

{odlehčený} Pudinkový krém s tvarohem či šlehačkou

Pudinkový krém s tvarohem nebo dokonce se šlehačkou je jemnější než klasický pudinkový, který se hodí jak do dortů, tak i větrníků, lineckých košíčku či na cupcakes.

Ingredience:

2 vanilkové pudinky
500ml mléka
125g změklého másla
250g tvarohu nebo 250ml šlehačky
cukr dle chuti

Postup:

1. V mléce rozmícháme pudinkové prášky a za stálého míchání zahříváme na středním plameni do zhoustnutí.

2. Uvařený pudink necháme vychladnout, jeho povrch může poprášit mouckovým cukrem nebo přikrýt potravinářskou folií, aby se nám neutvořil škraloup. 

3. Jakmile pudink zchladne a pokojovou teplotu, tak jej prošleháme a postupně k němu zašleháváme máslo.

4. K vyšlehanému pudinku s máslem vmícháme buď ušlehanou šlehačku nebo postupně zašleháme tvaroh. Tvaroh by neměl být přímo z lednice, aby se nám krém nesrazil.

5. Krém nakonec dosladíme cukrem dle chuti.

TIP na závěr: Pokud byste chtěli přidat čokoládu, ať už bílou, mléčnou nebo hořkou, tak doporučuji ji přidat rozpuštěnou po zašlehání pudinku s máslem.

Jak je to s potahovkou?
Tento krém není vhodný pod potahovací hmotu. Dort s ním lze naplnit, ale mantinely udělat z vhodného krému pod potahovací hmotu.

Tvarované dorty s tímto krémem, ano či ne?
Ano i ne. U tohoto krému nemůžete počítat se ztuhnutím jako u klasického pudinkového nebo máslového a proto následné ořezávání do požadovaného tvaru může být komplikované. Pokud i přesto chcete tento krém používat na tvarovaných dortů, tak nejdříve prořezejte samotné korpusy a teprve poté plňte krémem.