pondělí 15. července 2013

{odlehčený} Pudinkový krém s tvarohem či šlehačkou

Pudinkový krém s tvarohem nebo dokonce se šlehačkou je jemnější než klasický pudinkový, který se hodí jak do dortů, tak i větrníků a různého cukroví.

Ingredience:

2 pudinky
1/2 litru mléka (500ml)
1/2 másla (125g)
1 tvaroh nebo 1 ušlehaná šlehačka (250g nebo 250ml)
cukr dle chuti

Postup:

1. Pudink připravíme dle návodu a osladíme.

2. Uvařený pudink, necháme vychladnout a máslo s tvarohem si vyndáme z ledničky.

Pokud přidáváme šlehačku, tak tu vyndáme z lednice až těsně předtím, než ji budeme používat, aby se nám šlehačka dobře ušlehala musí být vychlazená. Jinak dále postupujeme stejně jako s tvarohem.



3. Je důležité, aby se máslo, tvaroh i pudink dostaly na stejnou teplotu.

4. Pudink by se měl přikrýt folií, aby se neutvořil škraloup, ale jak už jsem tu jednou psala, já si ho klidně sním.


5. Změklé máslo prošleháme a po lžících za stálého šlehání přidáváme pudink.

6. Nakonec vmícháme tvaroh či šlehačku a dosladíme dle chuti.

*TIP: Příchuť krému jednoduše měníme příchutí pudinku.

Jak je to s potahovkou?
Tento krém není vhodný pod potahovací hmotu. Dort s ním lze naplnit, ale mantinely udělat z vhodného krému pod potahovací hmotu.

Tvarované dorty s tímto krémem, ano či ne?
Ano i ne. U tohoto krému nemůžete počítat se ztuhnutím jako u klasického pudinkového nebo máslového a proto následné ořezávání do požadovaného tvaru může být komplikované. Pokud i přesto chcete tento krém používat na tvarovaných dortů, tak nejdříve prořezejte samotné korpusy a teprve poté plňte krémem.