sobota 12. července 2014

{svěží} Citronový krém s mascarpone

Osvěžující krém přímo volá po letních dortech plných ovoce. Svěží, lehký, výborný.

Ingredience:


3 citróny
100ml vody
1 mascarpone
1 smetana ke šlehání
1 ztužovač (Smetafix)
4PL cukru
dále cukr dle chuti

Postup:


1. Z citronu ostrouháme citronovou kůru a citrony vymačkáme.

2. Vodu, cukr, a citronovou šťávu svaříme v rendlíku na hustý sirup a necháme zchladnout.

3. Smetanu vyšleháme se ztužovačem a mascarpone vyšleháme se sirupem.

4. Obě směsi smícháme a případně dosladíme.

Jak je to s potahovkou?
Tento krém není vhodný pod potahovací hmotu. Dort s ním lze naplnit, ale mantinely udělat z vhodného krému pod potahovací hmotu.

Tvarované dorty s tímto krémem, ano či ne?
Ano i ne. U tohoto krému nemůžete počítat se ztuhnutím jako u pudinkového nebo máslového a proto následné ořezávání do požadovaného tvaru může být komplikované. Pokud i přesto chcete tento krém používat na tvarovaných dortů, tak nejdříve prořezejte samotné korpusy a teprve poté plňte krémem.