úterý 8. července 2014

Čokoládový {pudinkový} krém

Klasický pudinkový krém zná každý, ale přimíchejte do něj svou oblíbenou čokoládu a hned dodáte krému jiný rozměr.

Ingredience:


2 vanilkové pudinky
1/2l mléka (500ml)
1 máslo (250g)
1 - 2 čokolády Lindt (100g - 200g)
(využijte bohatou nabídku ochucených hořkých čokolád od Lindt, krém to povznese na vyšší úroveň)
cukr dle chuti (cca 150g)

Postup:


1. Uvaříme si pudink dle návodu, ale pouze v 500 ml mléka.

2. Čokoládu nakrájíme na malé kousky.

3. Do horkého pudinku zamícháme kousky čokolády, mícháme do rozpuštění a necháme pudink zchladnout.

4. Máslo si vyndáme z ledničky, aby se dostalo na pokojovou teplotu.

5. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a po lžicích zašleháváme zchladlý pudink.

Jakou použít čokoládu?
To je pouze na vaši chuti - bílá, mléčná či hořká. Použít můžeme i různé čokoládové tyčinky - Kofila, Kaštany, Milena. Já osobně mám nejraději z hořké čokolády.

Jak je to s potahovkou?
Tento krém je vhodný pod potahovací hmotu. Lze ho použít i v kombinaci s ostatními krémy, kterým tímto pudinkovým krémem vytvoříme mantinely mezi potahovkou.

Tvarované dorty s tímto krémem, ano či ne?
Ano. Tento krém je vhodný pro tvarované dorty.