středa 12. června 2013

Kuřecí karbanátky s žampiony a klobáskou

Má milovaná Goldie úspěšně pouštěla slinu nad karbanátky před grilováním.
Plány se mi dnes tak hezky měnily, tohle balení kuřecího masa v mé hlavě vyzkoušelo takovejch receptů, ale nakonec vyhrálo tento vymyšlený a spontánní recept. Nejdříve jsem raději použila grilovací pánev, ale karbanátky krásně drželi pohromadě, takže není problém dělat přímo na roštu. Bála jsem se, že budou vysušené, ale naopak. Byly hezky šťavnaté, jak díky klobásce, tak díky tomu, že řízky byly ze stehenní. Výbornou chuť doladily i žampiony.



Ingredience na 12 karbanátků:


500g kuřecích stehenních řízků
150g žampionů
1 velká klobása
1 vajíčko
strouhanka dle potřeby
1 1/2lž soli
pepř
sladká paprika
1lž sušené petrželky
1lž sušené majoránky
mouku na obalení


Postup:



1. Maso si nakrájíme na velmi drobné kousky a dáme do misky.

2. Přidáme nadrobno nakrájené žampiony (já použila mražené, takže žádná úprava nemusela být, ale pokud máte čerstvé, tak orestujte či alespoň spařte horkou vodou).

3. Klobásku také nakrájíme na co nejmenší kusy a přidáme k masu a žampionům.

4. Teď už jen osolíme, přidáme koření a bylinky. 

5. Nakonec přidáme jedno vajíčko a strouhanku dle potřeby, aby směs držela u sebe.

6. Pořádně společně propracujeme.

7. Ze směsi tvoříme kuličky o něco větší něž golfový míček, které obalíme v mouce a vytvarujeme placičku (karbanátek).





8. Takto udělané karbanátky připravujeme na grilu.