sobota 5. července 2014

Karamelový krém

Karamelové Salko je na můj vkus až příliš překaramelizované a svařovat klasické Salko se mi vážně nechce. Hledala jsem tedy něco vhodnějšího pro medovník. Každý však dělá krémy jiné a tak nezbývalo nic jiného, než experimentovat. Krém však můžete použít i normálně do dortu, nemusí se jednat nutně o medovník.

Ingredience:


250g cukru
1 smetana ke šlehání 
(250ml, minimálně 30%)
1 máslo (250g)

250ml mléka
1 vanilkový pudink


Postup:


1. Pudink uvaříme dle návodu, ale jen v 250ml mléka a necháme zchladnout.

2. Cukr v rendlíku roztavíme na karamel a zalijeme HORKOU smetanou.

3. Necháme společně rozvařit a následně zchladnout.

4. Do zchladlého pudinku zašleháváme změklé máslo a nakonec přišleháme karamelovou "kaši".

5. Můžeme dle chuti dosladit.