Ingredience:
2 mandarinkové kompoty
2 plnotučné tvarohy
(ve vaničce)
4PL cukru
1 smetana ke šlehání (200g)
1 balení želatinových plátků
(6 plátků) + 5PL studené vody
100ml horké vody
Postup:
1. Mandarinkové kompoty otevřeme a necháme okapat.
(Nejdříve si zkontrolujeme obě víčka, jestli náhodou nemaj snadné otvírání, abyste se nemuseli rozčilovat, jak teď dělaj debilní plechovky, které se blbě otvíraj otvírákem. A přitom vedete plnohodnotnou konverzaci s taťkou o tom, jak musíme koupit nový otvírák.)
2. Tvarohy chvilku promícháme s cukrem. Přidáme okapané mandarinky a šleháme tak dlouho podle toho, jak velké kusy mandarinek chceme mít v krému.
3. Smetanu vyšleháme do tuha s ručně promícháme s tvarohovou směsí.
4. Želatinové plátky dáme do misky a dle návodu na zadní straně přidáme 5PL studené vody a necháme nabobtnat.
5. Z želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a zalijeme ji horkou vodou a mícháme až se zcela rozpustí. Necháme vychladnout cca na pokojovou teplotu.
6. Za stálého míchání želatinu přiléváme ke krému a důkladně promícháme.
7. Takto připravený krém nalijeme do formy vyložené potravinářskou folií. Používá se např. na dort Kilimandžáro.
Jak je to s potahovkou?
Tento krém není vhodný pod potahovací hmotu. Dort s ním lze naplnit, ale mantinely udělat z vhodného krému pod potahovací hmotu.
Tvarované dorty s tímto krémem, ano či ne?
S tímto krémem se nedají dělat tvarované dorty, protože je v počátečním stádiu zcela tekutý.