Má první reakce, když jsem to slyšela v rádiu byl záchvat smíchu, ale celkem jsem se na to těšila. Celkem jednoduchá rovnice mě překvapila, ale moc jsem to ze začátku nepochopila. Upřímně z očekávání nějakého mega vzorce jsem z téhle rovničky byla celkem zklamaná.
Zatím jsem palačinky, dle uvedeného vzorce nezkoušela, ale uvidíme. =)
Vzorec na ideální palačinku:
100 - [10L - 7F + C(k - C) + T(m - T)]/(S - E)
L je počet bublin v litém těstě (0)
F je počet obrácení palačinky (0-100)
C se rovná konzistenci těsta (10)
k je ideální konzistencí těsta (5)
T je teplota pánve (191 °C)
m je ideální teplota pánve (192 °C)
S je čas odpočinku těsta před smažením (30 vteřin)
E je čas odležení palačinky před konzumací (0 vteřin)