NUTNO DĚLAT DEN PŘEDEM!
Ingredience:
750 ml smetany ke šlehání
300g kvalitní hořké čokolády
Postup:
1. Smetanu nalijeme do kastrůlku a přidáme k ní nalámanou čokoládu.
2. Společně zahříváme dokud se čokoláda ve smetaně nerozpustí.
3. Vypneme plotýnku a čokoládovou smetanu necháme v pokojové teplotě chladnout. Občas promícháme.
5. Druhý den čokoládovou smetanu vyšleháme, aby získala na objemu do pařížské šlehačky. Šlehačka je rychle ušlehaná a krásně drží.
Rady a tipy na závěr:
- Šlehačku neslaďte, nechte vyniknout chuť čokolády.
- Opravdu nikam nepospíchejte, dejte jí čas vychladnout před šleháním a pak i dostatečný čas až ji navršíte na dort.
- Ideální je 40% smetana ke šlehání/šlehačka.
- Používejte čokoládu s minimálně 55% kakaa.
Jak je to s potahovkou?
Tento krém není vhodný pod potahovací hmotu. Dort s ním lze naplnit, ale mantinely udělat z vhodného krému pod potahovací hmotu.
Tvarované dorty s tímto krémem, ano či ne?
Pařížská šlehačka není vůbec vhodná pro tvarované dorty.