sobota 14. července 2012

{čokoládovo} Čokoládový korpus

Můj úplně první korpus, který jsem kdy dělala. Odstartoval mou dortovou dráhu v lednu 2012. Oblíbila jsem si ho tolik, že jsem ho pekla už několikrát. Sice je to jeden z pracnějších, ale za tu chuť ta práce stojí. Je krásně vláčný a čokoládový.

Ingredience:


120g hořké čokolády Lindt
120g tuku (Hera, máslo)
160g cukru
150g mouky
6 vajec
3PL mléka
1PL kakaa
1/2 PDP

Postup:


1. Oddělíme žloutky od bílků.

2. Změklý nakrájený nebo nastrouhaný tuk na struhadle utřeme (vyšleháme) s cukrem.

3. Přidáme žloutky a vyšleháme do pěny.

4. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a ještě horkou přilijeme ke žloutkové pěně společně s mlékem a zašleháme, aby se vše spojilo.

5. Mouku smícháme s PDP a kakaem.

6. Za stálého šlehání přisypáváme mouku s ostatními ingrediencemi k žloutkové směsi.

7. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a ručně zapracujeme do těsta.

8. Vlijeme do formy a pečeme na 175°C cca 45-60min, testujeme špejlí.