neděle 22. prosince 2013

{nepečené} Griliášové trubičky

1 týden až 3 dny 
před Vánoci

Griliášové trubičky jsou jedním z mých nejmilovanějších dezertů v cukrárně. I když doma je nikdy neudělám takové, ale mohu se pokusit. Jedna výhoda, tyhle se nepečou....Mé první trubičky vypadají, jako když se malé dítě na hodině keramiky snažila vytvořit trubičku...Na tuhle dobrotu nejspíš budu chodit už jen do cukrárny a nebo až se zase někdy hecnu, tak je dám znovu. Jooo hodně zvířátek a retardací v různém stádiu padlo, ale nakonec se podařilo. =D



Suroviny:


120g rozemletých griliášových oříšků (JOJO arašídy v cukru, 1 balíček má 80g)
120g rozemletých piškotů (1 balení)
120g moučkového cukru
1PL kakaa
2 bílky

250ml ušlehané šlehačky
1 ztužovač
cukr

hořká čokoláda


Postup:


1. Všechny suroviny propracujeme v těsto, které vyválíme na plát silný 3mm. (Důkladně podsypat)

2. Plát rozkrájíme na pruhy o šířce trubičky nebo užší.

3. Na trubičku namotáme těsta kolik je třeba tak, aby těsto na spoji trošku přesahovalo a zamáčkneme k sobě.

4. Takto namotané trubičky necháme 2-3dny schnout při pokojové teplotě. NEPEČOU SE!




5. Trubičky sundáme z trubiček =D, máčíme v čokoládě., buď celé nebo jen konce.

6. Plníme šlehačkou a nejlépe ten den konzumujeme, poté moc zvlhnou.