Vím, že samochvála smrdí, ale tohle je prostě tak dobrý! Kokos, pomeranče, křupnutí a měkounký střed. Je to slast, že mi i náš pes sežral půlku tácku, který zůstal nestřežen pár minut na konferenčním stolku. :)
Zkoušela jsem péci ve třech velikostech a taková ta akorát je prostě nejlepší! Tak pojďte do toho a pochlubte se mi, jak se vám povedli.
Ingredience na 2 plechy:
240g hladké mouky
1/2 balíčku PDP
150g cukru
180g kokosu
60g povoleného másla
2 vejce
1 pomeranč (kůra z celého a šťáva z půlky)
špetka soli
cukr moučka na obalení
Postup:
1. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, po jednom přidáváme vajíčka a vyšleháme do pěny.
2. Přidáme špetku soli, kůru a šťávu z pomeranče, kokos a mouku s PDP.
3. Vypracujeme polotuhé těsto, které zabalíme do folie a dáme odpočinout do lednice, ideálně přes noc.
5. Kuličkám necháváme rozestup cca 3 cm od sebe.
Crinkles jsem zkoušela ve třech velikostech.
- Pidi crinkles - kuličky o velikosti asi malé višně. Doba pečení max 8 minut, ale při téhle velikosti si člověk neužije tu vláčnost uvnitř a dá se rychle přepéct.
- Akorát crinkles - kuličky o velikosti pořádných třešní. Pečené 13 minut. U crinkles platí, že méně je více. Ještě nevypadají růžově a najednou je pozdě.
- Klasicky velké crinkles - kuličky o velikosti pingpongového míčku. Pečené 18 minut. Standardní velikost crinkles, ale já zůstanu u těch "akorát".