středa 16. ledna 2013

Kokosový korpus

Úžasný kokosový korpus, který jsem poprvé vyzkoušela na svých nových spolužácích na VŠ. Měl tak ohromný úspěch, že ho brzy musím znovu upéct. =) Inspirací mi byla má milovaná dortománie na které jsem dříve trávila hodně času. Recept je podle paní administrátorky, je to další z jejích výtečných receptů.


Ingredience:

250g polohrubé mouky
150g moučkového cukru
150ml smetany ke šlehání
100ml oleje
100g kokosu
2 vejce
50g bílé čokolády
1 PDP

Postup:


1. Vajíčka s cukrem chvilku šleháme, přilijeme olej a znovu prošleháme.

2. Mouku smícháme s PDP a ta stálého šlehání přisypáváme k vajíčkům s cukrem a olejem.

3. Smetanu promícháme s kokosem a za stálého šlehání přiléváme k ostatním ingrediencím.

4. Bílou čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu zašleháme k ostatním ingrediencím.

5. Dáme péci do vyhřáté trouby 45min na 170°C.


Tento korpus je výborný ve spojení s bobíkovým krémem. Brzy se ho chystám použít na Raffaelo dort.