středa 16. ledna 2013

Kokosový korpus se smetanou a bílou čokoládou

Úžasný kokosový korpus, který jsem poprvé vyzkoušela na svých nových spolužácích na VŠ. Měl tak ohromný úspěch, že ho brzy musím znovu upéct. Inspirací mi byla má milovaná dortománie na které jsem dříve trávila hodně času.


Ingredience:

250g polohrubé mouky
150g moučkového cukru
150ml smetany ke šlehání
100ml oleje
100g kokosu
2 šťastná vejce
50g bílé čokolády
1 prášek do pečiva
špetka soli

Postup:


1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přilijeme olej a znovu prošleháme. 

2. Mouku smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli.

3. Ve vodní lázni si rozpustíme bílu čokoládu ve smetaně a promícháme s kokosem.

4. Čokoládu, smetanu a kokos zašleháme k vaječné pěně.

5. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva a rozdělíme do 2 dortových forem o průměru 20 cm.

6. Dort pečeme ve vyhřáté troubě na 165°C (horní a dolní ohřev) cca 50 minut. Zda máme korpus upečený poznáme zapíchnutím dřevěné špejle doprostřed korpus. Pokud vytáhneme špejli suchou, tak máme hotovo.