5 týdnů až 4 týdny
před Vánoci
Klasické formičky na tlapy jsem objevila až v bazaru a dokonce i s drobečkama po původním majiteli. Kdo ví, jak byly staré, tak jsem je vymyla a před prvním pečením vymazala sádlem. I tak to s nimi bylo zajímavý, ale nakonec jsem z nich něco vydolovala. =D Pro recept jsem si opět sáhla k Ivance na ekucharka.net, kde je většinou úspěch zaručen. =)
Ingredience:
150g hladké mouky
90g máslové Hery
75g moučkového cukru
75g mletých vlašských ořechů
1PL holandského kakaa
2lž PDP
1/4lž skořice
1 žloutek
Postup:
Den předem
1. Smícháme si společně sypké suroviny.
2. Přidáme žloutek a změklou Heru.
3. Zpracujeme kompaktní těsto a dáme odpočívat přes noc do ledničky.
Druhý den
4. Formičky na tlapy vymažeme sádlem před prvním pečením a těsto naplníme do půlky.
5. Pečeme na 170°C přibližně 10 minut.
6. S trošku vychladlými formičkami bouchneme o tác (někdy i několikrát), aby tlapka vypadla ven.
7. Pracny obalujeme v moučkovém cukru.