středa 27. listopadu 2013

Pracny nebo-li medvědí tlapy

5 týdnů až 4 týdny
před Vánoci



Klasické formičky na tlapy jsem objevila až v bazaru a dokonce i s drobečkama po původním majiteli. Kdo ví, jak byly staré, tak jsem je vymyla a před prvním pečením vymazala sádlem. I tak to s nimi bylo zajímavý, ale nakonec jsem z nich něco vydolovala. =D Pro recept jsem si opět sáhla k Ivance na ekucharka.net, kde je většinou úspěch zaručen. =)



Ingredience:


150g hladké mouky
90g máslové Hery
75g moučkového cukru
75g mletých vlašských ořechů
1PL holandského kakaa
2lž PDP
1/4lž skořice
1 žloutek

Postup:


Den předem

1. Smícháme si společně sypké suroviny.

2. Přidáme žloutek a změklou Heru.

3. Zpracujeme kompaktní těsto a dáme odpočívat přes noc do ledničky.

Druhý den

4. Formičky na tlapy vymažeme sádlem před prvním pečením a těsto naplníme do půlky.

5. Pečeme na 170°C přibližně 10 minut.

6. S trošku vychladlými formičkami bouchneme o tác (někdy i několikrát), aby tlapka vypadla ven.

7. Pracny obalujeme v moučkovém cukru.