neděle 1. prosince 2013

Pečený {vánoční} čaj



Dobrota! Nevím co víc dodat! Je výbornej! Jeho variabilita je něčím úžasným a nejen, že popíjíte luxusní čaj, ale zároveň se zakousnete do horkého ovoce. Skleničky téhle dobroty jsou i skvělým dárkem pro vaše blízké. Každému můžete namíchat to, co má rád. Sklenička pak jen dozdobíte nějakým tím sušeným ovocem nebo kořením. Přidejte návod, hrneček nebo lžíci a hezky zabalte.

Ingredience:


1kg jablek
1 pomeranč
1/2 citronu
1 granátové jablko
1/2 kg cukru
2lž skořice
1/2lž badyánu
1 velký panák rumu

Postup:


1. Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme na kostky přibližně 2x2cm a dáme na vyšší pekáč.

2. Pomeranč důkladně okrájíme (vše bílé pryč), nakrájíme na kousky a přidáme k jablkům.

3. Z granátového jablka vydlabeme zrníčka a též přidáme do pekáče.

4. Ovoce posypeme skořicí, badyánem a celé zasypeme cukrem.

5. Pokapeme šťávou z půlky citronu a pečeme na 180°C 50min.

6. Po upečení přilijeme panák rumu, ale můžete i víc, když chcete, aby byl cítit.

7. Ještě horký plníme do vymytých skleniček, uzavřeme a otočíme na chvilku dnem vzhůru.

Čajík používáme tak, že dáme dvě polévkové lžíce do hrníčku a zalijeme horkou vodou. Pečené ovoce nemusíme používat jen jako čaj, ale můžeme přidat do jogurtu či krupicové kaše.