středa 19. března 2014

Čokoládovo-mandlové cupcakes s vaječňákovým krémem



Jsem z těchto cupcakes šíleně v rozpacích. Těsto je tááááák moc dobrý, ale tak šíleně nedrží. Ale za tu chuť to oželím.
asi si ho příště odpustím ve formě těchto skvělých minidortíčků, protože samotný snad chutná ještě lépe než s krémem. Těstu by se spíše líbilo, kdyby se upeklo v jednoporcových mističkách a také v nich zůstalo. Navrch dozdobit krémem nebo nechat jen tak. Ovšem na té báječné chuti se nic nemění ani touto formou, jen je člověk jako prase. :D


Ingredience na 24 cupcakes:


Těsto:

120g mouky
120g mandlové mouky (jemně namleté mandle)
1lž PDP
špetka soli
2 PL holandského kakaa
120g hořké čokolády Lindt
280g cukru
200ml acidofilního mléka
100g másla
2 vejce

Krém:

200g změklého másla
500g plnotučného tvarohu ve vaničce
100g moučkového cukru
100ml vaječného koňáku

Na dozdobení:

sekané mandličky

Postup:


1. Mouku, mandlovou mouku, kakao, sůl a PDP spolu smícháme.

2. Vajíčka vyšleháme společně s cukrem do pěny a přilijeme acidofilní mléko.

3. Máslo a čokoládu společné rozpustíme. Mírně zchladlé smícháme s tekutou směsí.

4. Za stálého šlehání přisypáváme sypkou směs k tekuté.

5. Formičky plníme do 3/4 a pečeme na 180°C 20-25 min.

Mezitím, co se nám těsto peče, tak si připravíme krém.

1. Změklé máslo vyšleháme s cukrem.

2. Po lžících zašleháváme tvaroh nejlépe pokojové teploty, aby se nám krém nesrazil.

3. Nakonec ručně vmícháme vaječňák.

Krém dáme do ledničky a "zatím muffinky" necháme vychladnout. Před nazdobením si krém vyndáme tak 10min předem z lednice. Zdobit můžeme sáčkem se zdobičkou nebo jen tak lžící a nakonec posypeme mandličkama.



Jak už jsem psala, tenhle dezert by bylo lepší podávat v jednoporcových zapékacích mističkách, odkud by se vyjídal lžící. Ale i tak je to žrádlo.