čtvrtek 5. ledna 2017

Poctivá {domácí} česnečka



Zaručený vyprošťovák, kdo by ji alespoň jednou nejedl druhý den ráno po flámu? Nemusím zrovna flámovat a česnečku si s chutí udělám kdykoliv. Vývarová česnečka je jednou z nejjednodušších a nejrychlejších polévek, které znám. Někdo udělá jen to, že si do vývaru namačká česnek, ale to mi přijde zase až šíleně moc jednoduché. To možná tak po nějakém tom flámu, kdy nejste schopni nic víc dělat.


Ingredience:

750 ml - 1 l vývaru
8 stroužků česneku
3 brambory
1 cibule
1 lžíce majoránky
sůl a pepř
krutony
strouhaný sýr



Postup:


1. Na trošce másla osmažíme cibulku.

2. K cibuli přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a chvilku osmahneme.

3. Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí brambor.

Když se brambory vaří, tak si utřeme nebo prolisujeme česnek.

4. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme česnek, majoránku a provaříme.

5. Nakonec dochutíme solí a pepřem.


Česnečku můžeme na talíři doplnit nastrouhaným sýrem, opečeným chlebem nebo houskou. Někdo ke konci do polévky přidává i rozkvrdlané vajíčko a třeba nedává brambory. My ji však máme rádi takhle.

Dobrou chuť,
Vaše Dulča