Karamelové Salko je na můj vkus až příliš překaramelizované a svařovat klasické Salko se mi vážně nechce. Hledala jsem tedy něco vhodnějšího pro medovník. Každý však dělá krémy jiné a tak nezbývalo nic jiného, než experimentovat. Krém však můžete použít i normálně do dortu, nemusí se jednat nutně o medovník.
Ingredience:
250g cukru
1 smetana ke šlehání
(250ml, minimálně 30%)
1 máslo (250g)
250ml mléka
1 vanilkový pudink
Postup:
1. Pudink uvaříme dle návodu, ale jen v 250ml mléka a necháme zchladnout.
2. Cukr v rendlíku roztavíme na karamel a zalijeme HORKOU smetanou.
3. Necháme společně rozvařit a následně zchladnout.
4. Do zchladlého pudinku zašleháváme změklé máslo a nakonec přišleháme karamelovou "kaši".
5. Můžeme dle chuti dosladit.