pátek 7. června 2013

Polévka z červené čočky s chorizem



Vítězoslavně jsem si koupila červenou čočku, ale pak jsem nevěděla co s ní. Nakonec jsem se rozhodla udělat polívku s troškou indického nádechu, ale musela jsem si tam šoupnout i nějaký to maso. =) Upozorňuji, že polévka je extrémně hustá, ale zahřeje a doporučuji spíše jako samostatné jídlo, než před jídlem. =)


Ingredience:


3l zeleninového vývaru
1 balení (500g) červené čočky 
300g kysaného zelí
chorizo
6 středních brambor na kostičky
1 cibule nadrobno
1lž římského kmínu
2lž octa
majoránka
sladká paprika
sůl


Postup:



1. Na trošce másla si osmahneme římský kmín, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a polovinu brambor. Přibližně 5min spolu restujeme.






2. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.





3. Když se polévka vaří přisypeme 3/4 balení čočky a necháme cca 10-15min vařit, dokud se nám nerozvaří čočka.





4. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem. 


5. Přisypeme zbytek čočky a brambor. Přidáme zelí, koření a vše důkladně promícháme. Za občasného míchání provaříme, dokud nejsou brambory a zelí měkké.




6. Nakonec dochutíme solí a octem. Na talíři dozdobíme opečenými kolečky choriza.