sobota 16. března 2013

Jak rychle uvařit Salko?

V dnešní době už sice můžeme koupit Salko zkaramelizované. Ovšem ne vždy se nám hodí Salko úplně zkaramelizované. Potom nám tedy nezbývá nic jiného, než ho vařit doma. 
Klasický postup na uvaření Salka je, že si koupíme Salko (sladké kondenzované mléko), zavřené ho postavíme do hrnce s vodou a vaříme přibližně 2 hodiny. Poté musíme nechat plechovku zcela vychladnout a poté můžeme otevírat. Bohužel do plechovky nevidíme a nevíme zda je Salko takové konzistence, jakou jsme si přáli.

Jak tedy uvařit Salko rychleji a zároveň mít pod kontrolou jeho konzistenci? Žádné vaření zavřené plechovky, žádné dvě hodiny! Ale teflonová pánev. Salko otevřeme, vlijeme na pánev a zahříváme za průběžného promíchávání. Salko celkem rychle začíná karamelizovat a hlavně si můžeme hlídat, jak moc ho chceme karamelové. Určitě rychlejší než 2 hodiny vaření. =)