pondělí 29. července 2013

Quiche s kozím sýrem a cuketou



Co s čerstvým kozím sýrem, když jste si jisti, že ho nestihnete zpracovat, než začne značně zavánět? Upečte z něj koláč. Pokud tedy máte okolo sebe lidi, kteří takový koláč budou jíst a neskončíte jako já, že ho bude jíst sami. =D A vůbec lidi, kteří jedí kozí sýry.



Ingredience:


1 dávka křehkého těsta na slano

Základ na quiche:

4 vajíčka
1 kelímek kysané smetany
špetka soli
špetka muškátového oříšku
špetka pepře

Navíc:

1 cuketa
400g kozího sýra
sůl


Postup:



1. Odpočinuté těsto vyválíme a přeneseme do vymazané koláčové formy.

2. Dno těsta propícháme vidličkou, přikryjeme pečícím papírem, zatížíme fazolemi a dáme předpéct na 10 min do trouby na 190°C.


3. Ingredience na základ společně promícháme a přidáme kozí sýr. Vše společně promícháme a osolíme dle potřeby.

4. Půlku cukety nakrájíme na plátky pomocí škrabky a zbytek nakrájíme nadrobno.

5. Na trošce oleje cuketu zlehka orestujeme, osolíme a opepříme.

6. Z trouby vyndáme předpečený korpus a poklademe na něj pokrájenou cuketu.



7. Přelijeme náplní a na povrch rozprostřeme plátky cukety.



8. Koláč vrátíme do trouby a pečeme 35 min a kontrolujeme zezlátnutí povrchu.

Koláč má být vláčný neměli bychom ho přesušit.