pondělí 29. července 2013

Bublanina




Nejlepším způsobem jak se zbavit přebytečného ovoce. Neuvádím zde záměrně, jaká bublanina, protože je úplně jedno s jakým ovocem ji uděláte. Na bublaninu se hodí:

broskve, nektarinky, meruňky, jahody, višně a třešně (samozřejmě jedině s peckami, jinak to není ono) a samozřejmě jakékoliv jiné vás napadne. 

Bublaninu jsem si dovedla do finální podoby a jinou už ani zkouše nechci. Je dokonale vláčná a rozplývá se na jazyku. 
Mám odzkoušeny všechny tři varianty uvedených mléčných výrobků a peču z toho, co mám doma.


Ingredience:


3 vejce
1 hrnek cukru moučka (může být i krystal)
1/2 hrnku oleje
2 1/2 hrnku mouky
1 hrnek mléka/kefíru či bílého jogurtu (ANO, opravdu je jedno co z tohoto zvolíte, nejlepší je však bílý jogurt)
PDP


Postup:


1. Žloutky oddělíme od bílků ze kterých ušleháme tuhý sníh.


2. Žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme podmáslí a olej.


3. Mouku smícháme s PDP a za stálého míchání přisypáváme do žloutkové hmoty.





4. RUČNĚ! přimícháme do těsta sníh.

6. Těsto vlijeme na plech a poklademe ovocem a pečeme 25 min na 200°C.