neděle 21. července 2013

Slepičince vs. Chemikálie

To myslíte vážně? Dnes mě opravdu velmi vytočil jeden vstup ve večerních zprávách na Primě, kde si občané jedné vesnice děsně stěžují, že mají doma mouchy

Místní zemědělci se totiž rozhodli, že místo chemikálií budou svá pole hnojit slepičinci. Slepičince (jako každý normální hnůj) složili vedle pole do kterého ho později chtějí zaorat. 

To je přeci paráda, že sami zemědělci se rozhodli hnojit přírodními hnojivy ne? Hm, asi ne. 


Vstup pokračoval rozhovory s místními občany, kteří se rozčilovali, jak jim doma lítají mouchy, jak musejí jídlo přikrývat pokličkami, že jim tam mouchy padají a pak je musejí jíst. Halóóó je léto, mouchy a masařky jsou všude a proto je normální hrnce zakrývat pokličkami. I když, mně to přikrývání přijde normální i v zimě. A paní je teda pěkný čuně, když to jídlo jí i s mouchama. Chudáci ani nemohou větrat, jak tam všude ty mouchy lítaj. Ano, je normální, že když byl za vesnicí hnůj, tak much bylo více. 

Vše pokračovalo tím, že až se slepičince začnou zaorávat, tak vylítnou další hejna much a poletí jako invaze do vesnice. A určitě celá jedna rodina se zabydlí u paní v omáčce, aby si měla proč stěžovat. 
Načež občané v čele se starostou si stěžovali u příslušných orgánů a jsou děsně naštvaní, že případ se prošetří a nic víc se dělat nebude. A pozor, pokud si to zemědělci zkusí ještě jednou, tak jim si na ně došlápnou! =D

Dále bych byla velmi sprostá, protože jak píšu a přemýšlím nad logikou těchto lidí, tak je mi z toho špatně. 

Lidi, tak se odstěhujte do města, když Vám na tý vesnici lítaj mouchy. Dřív to bylo normální, že se hnojilo a močkovalo pole a prostě to smrdělo. Bylo normální, že každej měl doma dobytek nebo slepice, takže nějaký mouchy z hnoje za vesnicí na poli už je nerozházely. 

Problém tohohle všeho je v nezkrotné zhýčkanosti, že vše musí bejt voňavý nejlépe bez jediné pikobakterie. Stále narůstajícím hitem je kupovat potravino v BIO KVALITĚ. Ha, a tady je to jádro pudla. BIO kvalita! Chceme BIO kvalitu, ale nechceme mít doma mouchy a nechceme, aby to smrdělo. Vždy bylo něco za něco. No, a dalším hitem je bydlet na vesnici. Je možná kruté říct, že se na vesnici stěhují lidi, kteří tam nemají co dělat, ale je to tak. Lidi, kteří si myslí, že králík pochází z mrazáku v obchodě, že mlíko existuje jen v krabici nebo v lahvi a vajíčko v platech.
Jenomže, i když to není BIO, tak ta zvířata musí někde žít. A když někde žijí, tak produkují odpad. Ale samozřejmě by všechny kravíny, prasečáky, atd. měly být na samotě, daleko od všech vesnic a izolované vzduchotěsným obalem, aby se smrad a mouchy nedostaly ven. 

Chtěli bychom vše dokonalé za minimum úsilí a obětí. 

Stále jsem čekala, že jsem se nějak posunula v času a ve zprávách oznámí 1.dubna a všichni s foukačkama a konfetama zakříčí APRÍÍÍÍL! Bohužel! Tohle byla pravda a celá reportáž byla akorát velkou fraškou a důkazem toho, jaký jsme národ ........ (každý si doplňte sám jaký).