Brouzdání internetem mě zavedlo na mnoho receptů na kokosky. Jelikož jsem šíleně línej člověk, tak mě velmi zaujal recept, který obsahoval pouze 2 suroviny. A kokosky nám doma tak šíleně zachutnali, že by až byla škoda, k nim patlat ještě nějaký krém a linecká kolečka. Nejlepší kokosky na světě, ale asi i nejkaloričtější. ALE! Jsou Vánoce, takže dámy, kalorie neřešíme. =D
Ingredience:
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (Salko)250g strouhaného kokosu
Postup:
Extrémně jednoduchý
1. Otevřeme plechovku kondenzovaného mléka trochu upijeme (cca 1PL =D) a zbytek smícháme s kokosem.
2. Na pečící papír tvoříme lžícemi "nočky" nebo prsty, které sušíme na 150°C dozlatova.
3. Nakonec upečené kokosky po pár dnech můžeme namočit spodkem do čokolády a obalit v kokosu.
Letos (2013) jsem dělala malinkaté kokosky, takže nejspíše je nechám jen tak hambaté.
Letos (2013) jsem dělala malinkaté kokosky, takže nejspíše je nechám jen tak hambaté.