pondělí 9. prosince 2013

{jednoduché} Kokosky ze Salka

2 týdny až 1 týden
před Vánoci


Brouzdání internetem mě zavedlo na mnoho receptů na kokosky. Jelikož jsem šíleně línej člověk, tak mě velmi zaujal recept, který obsahoval pouze 2 suroviny. A kokosky nám doma tak šíleně zachutnali, že by až byla škoda, k nim patlat ještě nějaký krém a linecká kolečka. Nejlepší kokosky na světě, ale asi i nejkaloričtější. ALE! Jsou Vánoce, takže dámy, kalorie neřešíme. =D

Ingredience:

1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (Salko)
250g strouhaného kokosu

Postup:

Extrémně jednoduchý

1. Otevřeme plechovku kondenzovaného mléka trochu upijeme (cca 1PL =D) a zbytek smícháme s kokosem.

2. Na pečící papír tvoříme lžícemi "nočky" nebo prsty, které sušíme na 150°C dozlatova.

3. Nakonec upečené kokosky po pár dnech můžeme namočit spodkem do čokolády  a obalit v kokosu.

Letos (2013) jsem dělala malinkaté kokosky, takže nejspíše je nechám jen tak hambaté.