úterý 25. února 2014

{neodolatelný} Čokoládový korpus s pomerančem

Čokoláda s pomerančem se dokonale doplňují!

Ingredience:


100g hořké čokolády Lindt
120g tuku (Hera, máslo)
1 velký pomeranč
160g cukru
150g mouky
6 vajec
2PL mléka
1PL kakaa
1/2 PDP


Postup:


1. Oddělíme žloutky od bílků.

2. Změklý nakrájený nebo nastrouhaný tuk na struhadle utřeme (vyšleháme) s cukrem.

3. Přidáme žloutky a vyšleháme do pěny.

4. Ke žloutkové směsi nastrouháme pomerančovou kůru a přilijeme šťávu z celého pomeranče.

5. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a ještě horkou přilijeme ke žloutkové pěně společně s mlékem a zašleháme, aby se vše spojilo.

6. Mouku smícháme s PDP a kakaem.

7. Vmícháme mouku s ostatními ingrediencemi k žloutkové směsi.

8. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a ručně zapracujeme do těsta.

9. Vlijeme do formy a pečeme na 175°C cca 45-60min, testujeme špejlí.