úterý 25. února 2014

{neodolatelný} Čokoládový korpus s pomerančem

Čokoláda s pomerančem se dokonale doplňují, tuhle ověřenou kombinaci lze použít i k přípravě korpusu. Zkusíte?

Ingredience:


100g kvalitní hořké čokolády 
120g změklého másla
1 velký pomeranč
160g cukru krupice
150g hladké mouky
6 vajec
2 lžíce mléka
1 lříce kakaa
1/2 balení prášku do pečiva
špetka soli


Postup:


1. Oddělíme žloutky od bílků.

2. Máslo pokojové teploty vyšleháme s polovinou cukru a následně vyšleháme i se žlutky do pěny.

3. Ke žloutkové pěně nastrouháme kůru a přilijeme šťávu z celého pomeranče.

4. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a ještě horkou přilijeme ke žloutkové pěně společně s mlékem a zašleháme, aby se vše spojilo.

5. Dále vmícháme mouku s práškem do pečiva.

6. Z bílků a špetky soli začneme šlehat sníh, kam následně přidáme zbytek cukru a vyšleháme v pevný lesklý sníh, který ručně vmícháme do těsta.

7. Těsto rozdělíme do 2 dortových forem o průměru 20 cm.

8. Korpusy pečeme ve vyhřáté troubě na 165°C (horní a dolní ohřev) cca 50 minut. Zda máme korpus upečený poznáme zapíchnutím dřevěné špejle doprostřed korpus. Pokud vytáhneme špejli suchou, tak máme hotovo.