pátek 4. dubna 2014

{hříšný} Korpus s bílou čokoládou

    Bílá, bílá, bílá, bílááá, komu by se nelíbilááá :) Poslední dobou nějak podléhám receptům s bílou čokoládou, ale vůbec mi to nějak nevadí. Mé mozkové závity jedou naplno, co se týče vymýšlení a upravování receptů. Hlavně mám teď náladu zkoušet nové věci a chutě. Jediné komu se to nelíbí, tak by mohla být váha, kdybychom doma nějakou měli.  Žádné námitky tedy nejsou a další hříšná věc je na světě. 


    Ingredience:


    225 g hladké mouky
    1 lžička prášku do pečiva
    175 g cukru krupice
    250ml smetany ke šlehání
    115 g másla pokojové teploty
    100 g bílé čokolády
    3 šťastná vejce
    špetka soli

    Postup:


    1. Smetanu dáme do rendlíčku a za stálého míchání přivedeme k varu.

    2. Odstavíme z plotny a vmícháme na kousky nakrájenou bílou čokoládu, mícháme do rozpuštění. 

    3. Máslo pokojové ploty vyšleháme s cukrem do pěny a poté po jednom zašleháváme vejce. To znamená, že každé vejce nejdřív zcela zašleháme, než přidáme další.

    4. Mouku smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli.

    5. Do máslové pěny vmícháme smetany s čokoládou.

    6. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva a rozdělíme do 2 dortových forem o průměru 20 cm.

    7. Dort pečeme ve vyhřáté troubě na 165°C (horní a dolní ohřev) cca 50 minut. Zda máme korpus upečený poznáme zapíchnutím dřevěné špejle doprostřed korpus. Pokud vytáhneme špejli suchou, tak máme hotovo.