pátek 4. dubna 2014

{hříšný} Korpus s bílou čokoládou

    Poslední dobou nějak podléhám receptům s bílou čokoládou, ale vůbec mi to nějak nevadí. Mé mozkové závity jedou naplno, co se týče vymýšlení a upravování receptů. Hlavně mám teď náladu zkoušet nové věci a chutě. Jediné komu se to nelíbí, tak by mohla být váha, kdybychom doma nějakou měli.  Žádné námitky tedy nejsou a další hříšná věc je na světě. 


    Ingredience:


    225 g hladké mouky
    1 lž PDP
    175 g cukru
    250ml smetany ke šlehání
    115 g tuku (máslo, Hera)
    100 g bílé čokolády
    3 vejce
    špetka soli

    Postup:


    1. Smetanu přivedeme k varu.

    2. Odstavíme a vmícháme na kousky nakrájenou bílou čokoládu, kterou mícháním rozpustíme. 

    3. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a po jednom přidáváme vejce. 

    4. Mouku smícháme s PDP a solí.

    5. Do máslové směsi střídavě zašleháváme mouku a čokoládovou směs. 

    6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 45 min.