Výborný, nadýchaný, čokoládově čokoládový krém vhodný do dortů nebo na zdobení cupcakes. Tímto trošku napravuji své resty, protože tu dodnes žádný čokoládový krém nebyl. Jak se to mohlo stát? =D Ale teď už je vše v pořádku.
Ingredience:
160g hořké čokolády Lindt
(s vysokým obsahem kakaa)
150ml smetany ke šlehání
(alespoň 33%)
200g změklého másla
250g mascarpone
100g moučkového cukru
dále dle chuti
Postup:
1. Smetanu zahřejeme v rendlíčku na bod varu.
2. Přidáme nalámanou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Poté odstavíme z plotýnky a necháme alespoň 15min chladnout.
3. V míse si vyšleháme máslo s cukrem a postupně přiléváme větší část čokoládové smetany.
4. Zbytek čokoládové smetany promícháme s mascarpone.
5. Ručně nebo na nejnižší otáčky vmícháváme postupně ochucené mascarpone s ochuceným máslem.
Jak je to s potahovkou?
Tento krém není vhodný pod potahovací hmotu. Dort s ním lze naplnit, ale mantinely udělat z vhodného krému pod potahovací hmotu.
Tento krém není vhodný pod potahovací hmotu. Dort s ním lze naplnit, ale mantinely udělat z vhodného krému pod potahovací hmotu.
Tvarované dorty s tímto krémem, ano či ne?
Ano i ne. U tohoto krému nemůžete počítat se ztuhnutím jako u pudinkového nebo máslového a proto následné ořezávání do požadovaného tvaru může být komplikované. Pokud i přesto chcete tento krém používat na tvarovaných dortů, tak nejdříve prořezejte samotné korpusy a teprve poté plňte krémem.