čtvrtek 1. června 2017

Chlebíčky se sýrovou pěnou



V jednoduchosti je krása a to dokazuje i tato sýrová pěna. Stále se snažím vypátrat recept na jednu pěnu na sýrovém chlebíčku u které si pamatuji chuť a konzistenci, ale nejsem schopna na to přijít. Bohužel se mi to nepovedlo ani tentokrát, ale i přesto jsem s výslednou chutí více než spokojená. Je velmi jemná a přesto je na konci cítit sýr, takže není fádní. Hodí se skvěle jako podklad k výraznějšímu zdobení jako například na chlebíček, který je zdoben výraznějšími sýry a nebo na slaný lívaneček pod uzeného lososa. Receptu na slané lívanečky se dočkáte již v pondělí, ale teď se pojďme podívat na onu sýrovou pěnu.

Ingredience:
250g taveného sýra
(prodávají v Lidlu velké obdelníky)
50g změklého másla
1 tvaroh ve vaničce
sůl a pepř

celozrnná bagetka
Brie a Čedar
(jakýkoliv výraznější sýr)


Postup:


1. Změklé máslo prošleháme.

2. Přidáme tavený sýr a společně šleháme přibližně 3 minutky.

3. Přidáme tvaroh a šleháme, a šleháme, a šleháme. 

Pamatujme na to, že děláme pěnu. Takže celková struktura "pomazánky" musí být nadýchanější, než kdybychom pouze smíchali pomazánku.

4. Dochutíme solí a pepřem. Té soli není potřeba moc, sýr sám o sobě je slaný.

Pomazánku si buď namažeme na rohlík či na chlebíček. Já ráda pomazánku přendám do zdobícího sáčku a jen tak bez špičky nazdobím plátek bagetky nebo veky. Je to taková blbůstka, ale chlebíček hned vypadá na oko lépe.
Dobrou chuť
Vaše Dulča