sobota 31. května 2014

Cuketová polévka {z grilované cukety} s krutonky



Cuketová polévka není žádná věda. Skvělá, když už neví, co s cuketami nebo je potřebujete je rychle a efektivně zpracovat. Rychlá, snadná a chutná, co více si přát.

Mnohým, i mně, chuťově připomíná hrachovou polévku. Podotýkám hrachovou NE hráškovou. Hodně lidí si myslí, že je to to samé, ale není. Hrášková je z čerstvého zeleného hrášku, většinou nasládlé chuti, tu já nerada. Ale hrachovku miluju, je ze sušeného a je buď takové nazelenalé nebo žluté barvy. Jak u hrachovky a u cuketovky polévku podáváme nejlépe s opečeným krutonky. Krutonky jsou pro mě takovou třešničkou na dortu v celé té dokonalosti těchto polévek. A věřte, že tuhle polévku si dají i nemilovníci cuket, kterým je například můj taťka, který si na polévce také pochutnal.


Ingredience:


2 cukety
1 cibule
1l vývaru
3 stroužky česneku
olej
sůl, pepř
bylinky


Postup:


1. Cukety překrojíme napůl a nakrájíme na tlusté plátky.

2. Plátky důkladně posolíme a nechám chvilku na tácu "vypotit".

Když se cukety potí, tak si připravíme další ingredience.

3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na 3 tlustá kola.

4. Oloupeme si česnek.

Rozpálíme si grilovanou pánev potřenou olejem.

5. Vypocené cukety osušíme a poklademe na pánev a opečeme do změknutí.

Přivedeme si kuřecí vývar k varu.

6. Hotové cukety přendáme do misky a na pánev dáme cibuli s česnekem (česnek jen krátce),

7. Když máme vše ogrilováno, tak to nasypeme do vývaru.

Pokud chcete přidat i nějaké bylinky, tak právě teď.

8. Chvilku spolu povaříme a poté rozmixujeme.

9. Dochucujeme solí a pepřem.

Za pár minut je hotovo a vy si tak rychle pochutnáte na dobré polévce. Když ji navrch na talíři přidáte krutonky z opečeného chleba, tak bude ještě lepší.