čtvrtek 29. května 2014

Margot korpus

Mezi Margot řezy a Margot korpusem není zas až takový rozdíl, ale přesto tu je. Do řezů si mohu dovolit dát více margotky, ale u korpusu potřebuju, aby více držel pohromadě. To, že ho nebudu polévat čokoládou a sypat kokosem je snad samozřejmostí.

Ingredience:


2 hrnky mouky (2x250g)
1 hrnek cukru (250g)
1 hrnek smetany/mléka (250ml)
1/2 hrnku oleje (125ml)
1 velká tyčinka Margot
3 vajíčka
1 PDP
špetka soli

Postup:


1. Margotku nastrouháme na struhadle.

2. Sypká směs: Mouku smícháme s PDP a špetkou soli.

3. Tekutá směs: Vajíčka vyšleháme s cukrem, přilijeme smetanu a olej.

4. Tekutou směs nalijeme k sypké směsi a důkladně promícháme.

5. Nakonec vmícháme nastrouhanou margotku.

6. Pečeme na 180°C cca 40min dozaltova. Testujeme špejlí.