čtvrtek 7. srpna 2014

{rychlé} Celozrnné špagety s cuketou a rajčatovou passatou


Jednoduché, lehké a jen ze tří suroviny? Dokonce i chutné. V hlavních rolích jsou špagety a cuketa. S tímto receptem máte lehký oběd či večeři během chvilky.
Kdo četl nedávnou línou neděli, tak ví, že mou nejoblíbenější zeleninou je právě cuketa. Ve chvílích, kdy je venku na padnutí a nemám chuť na teplé jídlo a už vůbec ne na těžké, tak většinou sáhnu po těstovinách. Jídlo je sice teplé, ale lehké. Stačí tři suroviny a koření, jaké má kdo rád nebo má doma. 

Ingredience:

500g celozrnných špaget
1 - 2 střední cukety
300 - 500ml rajčatové passaty
oregano
sůl, pepř

Postup:


1. Dáme si vařit osolenou vodu na špagety.

2. Cuketu nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme "vypotit" (počkáme až cuketa pustí vodu a osušíme).

3. Osušenou cuketu nakrájíme na kostičky a opečeme na olivovém oleji.

Množství rajčatové passaty nechávám na vás. Já sama mám někdy chuť na víc "omáčky" někdy na méně. Přidávejte dle chuti.

4. Přilijeme rajčatovou passatu, přidáme oregano, osolíme, opepříme a promícháme.

Mezitím se nám určitě už začala vařit voda na špagety, vložíme špagety, stáhneme plamen na půlku a nechám odkryté vařit.

5. Cuketu s passatou necháme probublávat, dokud nebudou hotové špagety.

6. Špagety slijeme a spolu s cuketou rozdělíme na talíře.

Záleží, jak máte cuketu rádi, klidně ji můžete dělat i o něco déle, špagety tu chvíli počkají.

Přeji dobrou chuť.