NUTNO PŘIPRAVOVAT DEN PŘEDEM!!!
Ingredience:
1 smetana ke šlehání (250ml)
100g cukru
1 Smetafix (ztužovač)
Postup:
1. Cukr dáme rozpouštět do kastrůlku.
2. Mezitím smetanu ohřejeme v mikrovlnce, aby byla teplá až horká.
3. Až se cukr rozpustí a zhnědne, přilijeme HORKOU smetanu a necháme úplně rozpustit.
(Nepanikařte, když cukr zhrudkovatí, on se rozpustí. Hlavně stáhněte plamen a míchejte!)
(Nepanikařte, když cukr zhrudkovatí, on se rozpustí. Hlavně stáhněte plamen a míchejte!)
4. Karamelovou šlehačku dáme do druhého dne chladit.
5. Druhý den šlehačku vyšleháme do tuha se ztužovačem.
Množství zvyšujeme úměrně dle potřeby, akorát ztužovač můžeme dávat 1 na 2 šlehačky.
Jak je to s potahovkou?
Tento krém není vhodný pod potahovací hmotu. Tímto krémem není ani vhodné dort plnit, protože se jedná pouze o ochucenou šlehačku. Krém je vhodný spíš do rolád, větrníků a nebo na něj už nebudeme dávat další plát korpusu.
Tvarované dorty s tímto krémem, ano či ne?
S tímto krémem nelze děla tvarované dorty.