pátek 12. října 2012

Karamelová šlehačka

NUTNO PŘIPRAVOVAT DEN PŘEDEM!!!

Ingredience:


1 smetana ke šlehání (250ml)
100g cukru
1 Smetafix (ztužovač)

Postup:


1. Cukr dáme rozpouštět do kastrůlku.

2. Mezitím smetanu ohřejeme v mikrovlnce, aby byla teplá až horká.

3. Až se cukr rozpustí a zhnědne, přilijeme HORKOU smetanu a necháme úplně rozpustit. 
(Nepanikařte, když cukr zhrudkovatí, on se rozpustí. Hlavně stáhněte plamen a míchejte!)

4. Karamelovou šlehačku dáme do druhého dne chladit.

5. Druhý den šlehačku vyšleháme do tuha se ztužovačem.

Množství zvyšujeme úměrně dle potřeby, akorát ztužovač můžeme dávat 1 na 2 šlehačky.


Jak je to s potahovkou?
Tento krém není vhodný pod potahovací hmotu. Tímto krémem není ani vhodné dort plnit, protože se jedná pouze o ochucenou šlehačku. Krém je vhodný spíš do rolád, větrníků a nebo na něj už nebudeme dávat další plát korpusu.

Tvarované dorty s tímto krémem, ano či ne?
S tímto krémem nelze děla tvarované dorty.