neděle 21. října 2012

Odpalované těsto

Opravdu se není čeho bát! I já se zezačátku bála odpalovaného těsta stejně jako medovníku a jsme všichni akorát zbytečně strašeni a odrazováni od takových dobrot =).

Ingredience:

200g hladké mouky
200ml vody
50g másla
5 vajec
špetka soli

Postup:

1. Do kastrůlku dáme vodu a přivedeme k varu. Až se voda vaří, přidáme sůl a máslo.

2. Po rozpuštění másla vmícháme mouku vypneme plotýnku a mícháme.

3. Až se vše spojí v hladké těsto a bude se odlepovat od stěn kastrůlku a od vařečky máme hotovo.

4. Těsto necháme zchladnout a vyndáme si ruční šlehač.

5. Za stálého šlehání přidáváme vejce.

POZOR: Další vejce přidáváme až tehdy, když je předešlé vejce zcela zapracované.

6. Na plech vyložený pečícím papírem stříkáme libovolné tvary.

7. Pečeme dozlatova cca 10 min na 200°C.

PRVNÍCH 8 MINUT NEOTVÍRAT TROUBU, NEBO DOKUD NÁM TĚSTO NENASKOČÍ (jinak by nám těsto splasklo).