Kuřecí Enchiladas se zařadilo mezi TOP jídla, která jsem kdy ochutnala. Nikdy bych nečekala, že to může tak dobře chutnat.
Ve většině případech je všude psáno, že by se k tomuto jídlu měla dávat i příloha, ale upřímně si nedovedu představit, že bych ještě k tomu něco snědla. Nejhorší je, když je něco tak dobrý, že byste to nejraději jedli pořád, snědli toho tunu, ale ono už to prostě nejde. Strašně ráda se k plno receptům vracím. Vždy jsem byla na vaření a pečení nejraději sama, ale poslední dobou mě nějak víc baví to vaření a pečení ve dvou.
Ingredience:
4 stehenní řízky
(může být i jiné maso, i jiné množství záleží, jak kdo má rád)
6 tortil
(o průměru 25 cm)
2 plechovky rajčat
(o průměru 25 cm)
2 plechovky rajčat
(nebo 6 velkých zralých rajčat a 1 malý protlak/pyré)
150g čedaru
(případně jiný chutný sýr)
(případně jiný chutný sýr)
1-2 cibule
1 stroužek česneku
čerstvý koriandr
Koření:
1 stroužek česneku
čerstvý koriandr
Koření:
mleté chilli
mletý koriandr
uzená paprika
mletý koriandr
uzená paprika
sůl, pepř
Postup:
1. Maso si nakrájíme na kousky, okořeníme, opečeme a vyndáme do mističky.
2. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a opečeme dozlatova na oleji. Ke konci dáme rozvonět jeden prolisovaný stroužek česneku.
3. Přidáme rajčata v plechovce, necháme probublávat a lehce kořeníme.
2. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a opečeme dozlatova na oleji. Ke konci dáme rozvonět jeden prolisovaný stroužek česneku.
3. Přidáme rajčata v plechovce, necháme probublávat a lehce kořeníme.
Jak oloupat čerstvá rajčata?
Rajčata omyjeme a nařízneme šlupku do kříže. V rychlovarné konvici ohřejeme vodu a spaříme rajčata. Nechám cca 5min v horké vodě a poté oloupeme. Vyřízneme tvrdý prostředek a nakrájíme na kousky. Poté postupujeme stejně jako s rajčaty z plechovky, ale navíc přidám protlak nebo pyré.
Než do omáčky dáme maso, tak si ji dáme tak hrneček stranou.
4. Maso pokrájíme na menší kousky a přimícháme do omáčky, dochutíme solí a chilli.
Roluju, roluješ, rolujeme.
6. Zapékací mísu vymažeme přibližně třemi lžícemi omáčky.
7. Na tortily rozložíme rovnoměrně směs. Okraje tortily co máme vlevo a vpravo částečně přehneme dovnitř, tyto zahnuté okraje si přidržíme a tortilu pevně zamotáme směrem od sebe. Nakonec vložíme do pekáčku spojem dolu.
Pokud máte čerstvý koriandr, tak ho nasekejte a posypte jím rozetřenou směs na tortile.
8. Takto postupujeme i dále. Když máme všechny tortily v míse, zalijeme je zbytkem omáčky a posypeme zbytkem sýra.
9. Dáme péct na 250°C cca 20minut.
Tady dole mám na ukázku všechny fotky, které tu byly v roce 2012.