čtvrtek 21. března 2013

Zapečené plněné žampiony s bryndzou v kabátku ze Schwarzwaldské šunky

Bohužel lepší fotku upečených žampionů nemám,
 nějak se vypařily. =)
Žampiony nadívané, to je švagře zlatý důl. Žampiony nadívané, máslo, žloutek a pak sůůůůl. Tak tohle ne, já je dělala trochu jinak. =D Úžasný teplý předkrm nebo ve větším množství i jako hlavní jídlo například s bramborovou kaší. Člověk by neřekl, jak z takhle mála surovin se dá vykouzlit něco tak výtečného. Inspirováno z knihy Kouzlo od Romana Vaňka.


Ingredience: Pro 3 osoby


10ks žampionů

1 kelímek bryndzy (100g)
9 plátků Swarzwaldské šunky (nebo slanina)
1/2 menší cibule
kousek másla

+ 9 párátek


Postup:


1. Žampionům utrhneme nožičky a dáme si je stranou.

2. Kloboučky žampionů oloupeme.

3. Oloupané kloboučky ještě trošku vydlabeme, ale opatrně abychom kloboučky nerozbili.





4. Vydlabané vnitřky dáme do mističky a přidáme k nim nadrobno nakrájené žampionové nožičky a 1 nakrájenej klobouček.





5. Na pánvi rozpálíme máslo a orestujeme cibulku, přidáme žampiony a chvilku spolu restujeme. Tak na 3 minutky podusíme pod pokličkou. NESOLÍME! Bryndza je slaná dost.




6. Nakonec vypneme plotýnku a k orestované směsi zamícháme bryndzu. Mícháme dokud se bryndza nerozpustí.




7. Kloboučky dáme do vymazaného pekáčku a naplníme směsí. Na každej klobouček to vyjde cca 1PL směsi.




8. Každý klobouček omotáme plátkem šunky, kterou připevníme párátkem.


Jeden je chudáček holej, protože jsem si špatně spočítala plátky a z vesela ochutnávala samotnou šunku. =D


Pečeme na 200°C cca 15min.