středa 9. dubna 2014

Kuřecí medailonky ovoněné uzenou slaninou s ratatouille



Kus masa s hromadou zeleniny, no komu by se tato kombinace nezamlouvala. Samozřejmě vím, kterým skupinám lidí by se tato kombinace nezamlouvala, ale dejme tomu, že do takové skupiny nepatříte. Výborný oběd či večeře.
Opravdu není potřeba k tomu podávat nic navíc. Já jsem k tomu sice ještě dělala pečené brambory, ale nebyly potřeba. Pokud patříte k té skupině, která nejí maso a přesto tento recept otevřete, tak můžete právě maso vyměnit za ty pečené brambory, i tak je to bašta.


Ingredience na 3 porce:


3 kuřecí prsa
1/2 lž mletého zázvoru
špetka chilli
1PL medu
3PL oleje 
1PL worchesteru
špetka soli
6 plátků slaniny
sůl, pepř

Postup na ratatouille: ZDE

Postup:


1. Kuřecí prsa seřízneme šikmo na 3 takové medailonky, které mírně naklepeme. Jen abychom dosáhli stejné tloušťky plátků.

2. V mističce smícháme špetku soli, chili, zázvor, olej, med a worchester.

3. Kuřecí medailonky promícháme v misce s marinádou, misku přikryjeme a maso necháme chvilku marinovat při pokojové teplotě. (pokud doma nemáte 30°, to radši dejte maso do ledničky a vyndejte tak 15 - 30min před přípravou)


Zatímco maso odpočívá v marinádě, tak si připravte ratatouille. Když je ratatouille hotové, tak máme dvě možnosti. Jelikož venku už začíná být hezky, tak můžeme rozpálit venkovní gril a nebo pracujeme doma s grilovací pánví.

4. Připravíme si špízové jehly nebo špejle.

5. Položíme plátek slaniny, na něj 3 kusy kuřecích medailonků tak, aby se vždy kousek překrývaly a navrch opět položíme plátek slaniny.

6. Maso i se slaninou propleteme na jehlu či špejli z obou stran osolíme, opepříme a postup opakujeme u dalších dvou jehel či špejlí.

7. Grilovací pánev rozpálíme a medailonky opékáme z obou stran, dokud nemá masíčko krásně zlatou barvu. Nebo si sbalíme saky paky a vyrazíme na dvorek či zahrádku ke grilu a medailonky ugrilujeme na ohni.

Podáváme s pořádnou porcí zeleniny a budeme se oblizovat až za ušima.