čtvrtek 19. června 2014

Pečený rybí filet s ochucenými novými bramborami



Letní oběd jako dělaný. Sluníčko, teplo, oběd téměř bez práce. V celku i rychlovka. Kdo by neměl rád bezpracné vaření.
Mám ráda nové brambory. Hlavně kvůli tomu, že jsou výborné i ve slupce. Tím, že odpadá práce se škrábáním, tak máme ušetřenou spoustu času. Mě osobně by takto upravené brambory stačily i samostatně. Jen to bych doma moc nepochodila bez něčeho k nim. Možná, když bych do nich opekla slaninu. Ale to je teď jedno, to zkusím někdy příště.

Ingredience na 4 porce:

4 filety pangasia
5PL rajčatové passaty
1kg menších nových brambor
4 stroužky česneku
1/2 cibule 
6 snítek čerstvého tymiánu
olivový olej
1/2 lž hrubozrnné hořčice
sůl, pepř

Postup:


Začneme přípravou ryby.

1. Filety pangasia si přeřízneme napůl, z obou stran osolíme a opepříme.

2. Pekáček pokapeme olivovým olejem.

3. Polovinu filetů dáme do pekáčku, pomažeme lžící rajčatové passaty a přiložíme druhými půlkami.

4. Nakonec na filety položíme snítku tymiánu.



Předehřejeme si troubu na 200°C a pustíme se do přípravy brambor.

5. Brambory omyjeme, nakrájíme na čtvrtky (dle velikosti) a dáme vařit do osolené vody.

6. Pangase dáme péci do předehřáté trouby.

Pangas se peče, brambory se vaří, tak si připravíme suroviny na dochucení brambor.

7. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme (rozmačkáme).

8. Uvařené brambory slijeme a na pánvi rozpálíme olivový olej.

9. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme česnek, přisypeme brambory a chvíli opékáme.

10. Pangase vyndáme z trouby a 3/4 výpeku (pokud máme) přilijeme k bramborám.

11. Rybu opatrně otočíme, troubu přepneme na horní gril a šoupneme pangase zezlátnout.

12. K bramborám přimícháme hrubozrnnou hořčici a lžíci rajčatové passaty.

13. Nakonec přihodíme 2 snítky tymiánu, promícháme a vypneme.



Pangas bude zachviličku, už je upečený, jen potřebujeme, aby chytil trošku barvu. Nebojte se pangase osolit. Solila jsem dost a přitom nebyl vůbec slaný. Je to dobrota. =)