pondělí 6. února 2017

Špenát {Pepka Námořníka}



Což takhle dát si špenát? Tak tenhle špenát mi vážně chutná. Žádná kejda bez chuti a nic, co by se rozteklo po celém talíři. Pamatuji si, když jsem jako malá stavěla v restauraci na talíři hráz z bramborové kaše, aby se mi špenát nerozlezl po celém talíři. Samozřejmě jsem nechtěla mít kontaminovaný zbytek jídla. Špenát jsem nenáviděla a nechápala jsem, že o téhle zelené věci může být celý Pepek Námořník. 
Byly i případy, kdy jsem byla donucena sníst špenát. To jsem pak omdlévala, když jsem kousla do plátku nebo nedej bože celého česneku. Ale jak už to bývá, člověk si dokáže najít cestu k jídlům, která nejí, když si je uvaří sám. A takhle to mám i já se špenátem. Dobře ochutit, česnek prolisovat a hned to jde.



Postup:


1. Na oleji si orestujeme cibulku a přidáme k ní prolisovaný česnek.

Pozor, abyste česnek nespálili, zhořkl by.

2. Cibulku s česnekem, zalijeme mlékem a přidáme špenát.

3. Až se špenát rozpustí, tak zahustíme 2 - 4 PL mouky, záleží na požadované hustotě a špenátu.

4. Provaříme 15-20 minut a nakonec dochutíme solí a pepřem.

Tadááá, máme hotovo a teď už jen dobré masíčko, knedlíček...Zkusit můžete třeba mé hovězí na česneku, kdyby toho česneku náhodou ve špenátu bylo málo. =)
Dobrou chuť
Vaše Dulča