středa 13. března 2013

Čokoládová poleva na dorty/řezy

Ingredience:


200ml smetany ke šlehání
150g hořké čokolády Lindt nastrouhané najemno

Postup:


1. Smetanu přivedeme k varu.

2. Odstavíme z plotny a vmícháme čokoládu.

3. Mícháme dokud se čokoláda úplně nerozpustí a nevznikne nám jednolitá hnědá poleva.

- Než budeme polevu používat musíme ji nechat zchladnout tak, abychom v ní udrželi prst.

- Polevou můžeme polévat jen dorty obmazané krémem nebo ji nalévat na řezy s krémem. Kdybychom ji nalili na těsto, tak by se spíše vsákla do těsta.

- Na polití jednoho standardního dortu (23-24 cm průměr) nám bude stačit necelá polovina polevy.

Poleva vydrží lesklá 24 hodin a lehce se krájí. Doporučuji krájet nahřátým nožem.